Informatie over de Stadsbus en de buurtbus.

De stadsbus biedt plaats aan maximaal acht reizigers. Meer personen mogen niet meegenomen worden! Er zijn geen staanplaatsen. Om de reis zo comfortabel mogelijk te houden, gelden er reisregels. Zo moet iedereen gebruik maken van de gordel in de bus. Voor passagiers en chauffeur is het prettig als iedereen zich aan deze regels houdt.

  • De vrijwillige chauffeur is uw gastheer; voor vragen en hulp is hij/zij u graag van dienst.
  • De chauffeur kan (extra) aanwijzingen geven om de rit veilig en vlot te laten verlopen.
  • Passagiers houden rekening met elkaar; lawaai en luidruchtig bellen zijn in de kleine bus erg hinderlijk.

Langs de route van de stadsbus kunt u bij elke halte in- en uitstappen. Door het opsteken van uw hand maakt u aan de chauffeur duidelijk dat u wilt instappen. Geef op tijd aan de chauffeur aan waar u wilt uitstappen. De chauffeur mag niet van de vastgestelde route afwijken.

Houdt u er rekening mee dat u met een vrijwillige chauffeur rijdt. Leid hem of haar niet teveel af in de bus! Omgekeerd geeft u hem of haar ook eens een complimentje omdat hij zich beschikbaar heeft gesteld om in zijn vrije tijd voor u te willen rijden.

In de bus mag een rollator en een kinderwagen mee! Hoewel de bus ingericht is op het vervoer van invalidenwagens en scootmobielen heeft het bestuur van Stichting Stadsvervoer HS besloten hier geen gebruik van te maken. Het kost de vrijwillige chauffeur te veel tijd om deze vervoermiddelen in en uit te laden. Deze mensen kunnen gebruik maken van het WMO-vervoer!

 
aanmelden Vrijwilligers

Vergeet niet uit te loggen

 

Untitled 1