Kosten Stadsbus/Buurtbus kaartje.

hieralleenpinnen (Custom)

Om gebruik te maken van de bus moet u een kaartje bij de chauffeur kopen.
De OV-chipkaart is niet geldig in de bus, in de bus bevindt zich geen OV-kaartlezer.

Stichting Stadsvervoer HS hanteert een laag tarief voor vervoer!

In de Stadsbus 515 koopt u bij de chauffeur een kaartje v
oor € 2- retour.
Met dit kaartje kunt u dezelfde dag terug zonder opnieuw te betalen. De chauffeur voorziet het kaartje bij binnenkomst van een datumstempel.

In de Buurtbus 516 koopt u bij de chauffeur boven de A7 (Kolham, Scharmer en Harkstede) een kaartje voor € 2- enkele reis. U mag wel gratis overstappen op lijn 515.
In alle andere gevallen koopt u in de Buurtbus 516 bij de chauffeur een kaartje voor € 2- retour.

 

Net als in de 'gewone' bus reizen kinderen t/m 3 jaar altijd gratis mee. Per betalende passagier kunnen er ook 3 kinderen van 4 tot en met 11 jaar gratis meereizen. U kan in de bus alleen pinnen.

Er bestaat ook de mogelijkheid van het kopen van een maandkaart. Kosten zijn € 40.
U kunt deze kopen bij de chauffeur.

 

Per 15 december geeft Qbuzz geen papieren buurtbuskaarten meer uit voor Ster-abonnementhouders en voor klanten met een studentenreisproduct.

Publiek Vervoer Groningen Drenthe, de opdrachtgever voor de buurtbussen, heeft hier een nieuwe oplossing voor gevonden.

Per 15 december mag u bij het instappen en met uw mobiel aantonen dat u een abonnement of een studentenreisproduct heeft.

U dient hiervoor de app ‘OV-chipkaart’ te downloaden (zie voorbeeld). Als u daar uw OV-chipkaart aan koppelt dan kunt u uw kaartinformatie zichtbaar maken door links onder op het OV-chipkaart-logo te klikken.

U kunt deze informatie aan de buurtbuschauffeur laten zien. Toon daarnaast uw persoonlijke OV-chipkaart, zodat de chauffeur kan controleren dat u inderdaad de persoon bent die in het bezit is van een abonnement of studentenreisproduct.

(Als u nog in het bezit bent van een buurtbus abonnement die na 15 december geldig is dan mag u deze nog steeds gebruiken)

Voor vragen kunt u terecht bij Publiek Vervoer Groningen Drenthe.

 
aanmelden Vrijwilligers

Vergeet niet uit te loggen

 

Untitled 1